schoonheidssalon en meer......

Elektrisch ontharen is door de jaren heen de meest gebruikte methode voor definitief ontharen. Bij elektrisch ontharen wordt een dun naaldje langs de haar naar binnen gebracht. Een klein stroomstootje zorgt dat het haarzakje verwijderd wordt. Elektrisch ontharen wordt ook wel elektrisch epileren genoemd. Er zijn verschillende methodes. Bij Face and Body gebruiken we elektrolyse, de eerste en oudste methode. Bij deze methode wordt er een heel dun naaldje langs de haarschacht in het haarzakje geschoven. Vervolgens wordt een stroomstootje gegeven. De haar laat hierdoor los en kan worden verwijderd. Alleen als hij zich op dat moment in de groeifase bevindt, is de haar definitief verwijderd. Is dit niet het geval, dan groeit het haartje weer terug en moet in een latere behandeling weer worden meegenomen. Een voordeel van deze manier is dat het ook effectief werkt bij haren met een lichte pigmentatie in tegen stelling tot bijvoorbeeld IPL. Omdat elk haartje apart wordt aangepakt is de behandeling voornamelijk bedoelt voor kleine te ontharen gebieden. Denk hierbij aan de wenkbrauwen, bovenlip of kin. Per behandeling duurt het ongeveer 15 minuten. Na de behandeling kan de huid wat geïrriteerd en rood zijn, dit verdwijnt na een paar uur vanzelf.

Deze behandeling is niet geschikt voor mensen met een pacemaker of met metaal in het lichaam, denk aan metalen plaatjes of pennen bij een botbreuk.

Hebt u vragen over deze behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of loop even bij ons binnen.