schoonheidssalon en meer......

De TCA-peeling is een intensieve peeling om oppervlakkige lijntjes en onregelmatigheden te verzachten en verkleuringen op de huid te verminderen.

Wanneer de huid onregelmatigheden vertoond (bijvoorbeeld door acne littekens) kan een TCA-peeling worden gegeven. Bij deze peeling wordt gebruik gemaakt van de stof trichloorazijn (TCA). Deze stof maakt de eiwitten in de bovenste huidlagen kapot waardoor de cellen afsterven.

Door de oppervlakkige huidlagen op die manier af te laten sterven, wordt de huid gedwongen om een nieuwe huidlaag aan te maken. Deze vormt zich al onder de 'dode' huidlagen. Als deze huidlagen dan worden afgestoten (ong. 4 dagen na behandeling) is er daaronder al een nieuwe huid aanwezig met een betere structuur en egalere pigmentatie. Een TCA-peeling maakt de huid duidelijk egaler, maar helpt niet tegen huidverslapping. Het eindresultaat is 7 dagen na de behandeling zichtbaar. Het is aangeraden uw huid tijdens de herstelperiode niet bloot te stellen aan de zon, dit kan pigmentvlekken veroorzaken.


De behandeling

Nadat de huid is gereinigd en voorbereid wordt het trichloorazijn op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens branderig gevoel, na enkele minuten wordt de huid gekoeld en verminderd het gevoel snel. Daarna wordt er een speciale crème op de huid aangebracht. Voor optimaal effect moet de behandeling soms 1 of 2 keer worden herhaald. Dit kan over het algemeen al na een maand.


Na de behandeling

Na de behandeling kunt u direct terug naar huis. Het trichoorazijn werkt nog een behoorlijke tijd door. Het kan dus zijn dat uw huid na de behandeling nog wat branderig aanvoelt, dit is te verhelpen door met een koude doek uw gezicht te koelen. Na 24 uur is het gevoel bijna helemaal verdwenen en begint uw huid strak en droog aan te voelen. Ook kan de huid nog enigszins rood en gezwollen zijn.

1 of 2 dagen na de behandeling wordt de huid meestal wat donkerder en begint te vervellen. Uw huid voelt dan droog en strak aan en begint te vervellen. Het is belangrijk dat u de huid insmeert met de speciale crème die u van ons mee krijgt. Ook is het absoluut belangrijk dat u niet aan de huid peutert tijdens de vervelling. Dit kan nadelige gevolgen hebben op de herstel.

Na ongeveer 4 tot 5 dagen is de huid volledig verveld en voelt weer normaal aan. Zeker de eerste dagen na de behandeling bent u niet toonbaar. De meeste mensen nemen hiervoor dan ook een paar dagen vrij en gaan na 5 tot 7 dagen weer aan het werk. De huid kan dan nog wel wat roze en gevoelig zijn en dient dan ook goed te worden beschermt tegen de zon. Wij raden u aan om uw huid na de behandeling 6 weken niet aan direct zonlicht bloot te stellen en met een hoge beschermingsfactor te smeren.

Na ongeveer een maand is de huid weer volledig normaal en kan er eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. Voor optimaal effect moet de behandeling soms 1 of 2 keer worden herhaald.


Resultaat

Nadat uw huid volledig is hersteld, ziet ze er aanmerkelijk gladder en frisser uit. Gemiddeld zal het resultaat van de behandeling 2 tot 3 jaar aanhouden. De uiteindelijke duur van het resultaat is afhankelijk van het natuurlijke verouderingsproces dat na de behandeling gewoon doorgaat. Dit proces wordt mede bepaalt door erfelijke factoren. Ook hebben overmatig zonlicht en roken nadelige invloeden op het resultaat van de behandeling. Wij raden u dan ook aan om in ieder geval tot 6 weken na de behandeling de huid goed in te smeren met een hoge beschermingsfactor tegen de zon.

Hebt u vragen over deze behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of loop even bij ons binnen.